dimarts, 23 d’abril del 2019

Les receptes d'Osona


ACTIVITAT 4ª: GASTRONOMIA  
les nostres receptes


ESCOLA
POBLACIÓ
COMARCA
Vedruna Manlleu
Manlleu
Osona

PRIMER PLAT: Sopa torrada amb pilotilles
INGREDIENTS
300 g de carn picada mixta.
3 tomàquets madurs.
All.
4 llesques de pa torrat.
Pebre negre.
Oli.
1,5 L de caldo
1 ceba.
1 ou.
Julivert.
Sal.
Farina.
Pa ratllat.








PROCÉS D’ELABORACIÓ
1. Barreja la carn, l’all i el julivert picat juntament amb
l‘ou batut, el pa ratllat, sal i el pebre negre. Fes pilotes
petites i enfarina-les per fregir-les a continuació reservem.
2. Ratlla la ceba i el tomàquet amb l’ajuda d’un rallador.
Fes un sofregit amb la ceba i el tomàquet fins que es
redueixi.
3. Mentre, estan fregim les pilotilles en una paella i deixem
a sobre un paper absorbent.
4. En una olla, afegirem el caldo i la picada que haurem
preparat prèviament, junt amb el sofregit de tomàquet
i ceba. Removem i deixem bullir durant uns 10 minuts.
5.Torrem les llesques de pa i afegim les motlles de pa el
caldo. Mentre que anem promovent fins que quedi una sopa
una mica més espessa.
6. Finalment  afegim les pilotilles reservades en primera
instància i deixem bullir durant 20 minuts a foc lent,
d’aquesta manera les pilotilles no es trencaran durant la
seva preparació.

SEGON PLAT: Botifarra amb mongetes
INGREDIENTS
200 gr de mongetes
1 botifarra
1 polsim de pebre










PROCÉS D’ELABORACIÓ:

1. Agafa la botifarra i posala en una paella a coure fes lo
mateix amb les mongetes pero en una altra paella.
2. Quan estiguin les mongetes perque triguen menys a
fer-se que la botifarra.
3. Després agafem un polsim de pebre per sobre les
mongetes.
4. Un cop acabada la botifarra la posem al mateix plat que
les mongetes.
Resultat d'imatges de botifarra amb mongetes


POSTRES: Pa de pessic
INGREDIENTS

125 g de farina fluixa o de rebosteria
125 g de sucre
4 ous
1 pell de llimona ratllada
1 cullerada de llevat en pols
mantega







PROCÉS D’ELABORACIÓ

1. Dins el bol de l’amassadora, hi aboquem el sucre i els ous,
sempre procurant que no hi caigui cap tros de closca.
2. Hi ratllem la pell de llimona que haurem rentat abans. Col·loquem
el batedor a la màquina i durant uns instants, fins que es barregi,
treballem a velocitat baixa. Seguidament ho posarem a velocitat
màxima, ja que volem muntar els ous i que agafin volum.
3. Mentrestant, pesem la farina que passarem per un sedàs i la
barrejarem amb el llevat químic en pols.
4. Ara, desfarem una mica de mantega per pintar el motlle.
Hi tirarem una mica de farina i retirarem la que sobra. Ja tenim
el motlle apunt.
5. Quan els ous ja s’han muntat, retirem el bol de la màquina.
Notarem que els ous tenen una textura molt cremosa.  
6. Ara, i amb molt de compte, li afegim la farina a poc a poc.
Amb una pala o una espàtula, barregem la farina amb els ous.
7. Escudellem aquesta barreja dins el motlle que tenim preparat i
engegueu el forn a 180º graus.
Enfornem durant 30 minuts aproximadament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada